רבים מאתנו מתלבטים רבות בשאלה מה ללמוד בתואר הראשון. הבחירה אינה פשוטה ועם השנים לאור עליית גיל הפרישה וריבוי מקצועות ותחומי הלימוד הפכה קשה אף יותר. לפניכם כמה עצות כיצד לקבל החלטה זו.
מרצים ככלי מידע
דרך מצוינת להחליט היכן ללמוד היא שיחה עם המרצים. רבים מהמרצים עובדים במוסדות שונים - מכללות ואוניברסיטאות, ולכן יש להם פרספקטיבה טובה על התחום. בנוסף, למרצים יש קולגות שמלמדים במוסדות אחרים וגם בתחומים שונים אך קרובים. למשל, ייתכן שמרצה בחוג לתקשורת מכיר מרצים מהחוג למדעי המדינה. מרצים רבים מלמדים בכמה חוגים- מרצה מהחוג לפסיכולוגיה למשל עשוי ללמד בחוג לתקשורת. משום כך למרצים תמונה רחבה של מפת הלימודים בישראל, ולכן כדאי ליצור עימם קשר ולנסות להיעזר בהם .
מצב השוק
היבט נוסף שאותו כדאי לבחון בבואכם להחליט על תחום הלימודים הוא מצב השוק. תחומי לימוד רבים כמו רפואה, סיעוד, מנהל עסקים והנדסה הם למעשה לימודי מקצוע. אם בכוונתכם ללמוד תחום כזה, מומלץ לבחון את הנושא גם מכיוון זה. כדאי לכם לדבר עם מקומות עבודה, חברות, מנהלי כוח אדם ולברר מולם באיזה מוסד- כדאי ללמוד את המקצוע שבו אתם מעוניינים לעסוק. אם אתם מכירים של מישהו בעמדה כזו שיכול לייעץ לכם מה טוב, אך גם פנייה אנונימית יכולה להיענות. בכל מקום נמצאים אנשים טובים שישמחו לעזור.
שום דבר אינו סופי
הבחירה בתחום הלימודים המתאים עבורכם יכולה להיות תהליך מייגע. עם זאת, עליכם לזכור שמדובר בהחלטה חשובה, אך שום דבר אינו סופי. שוק העבודה בימינו גמיש ואם בחרתם בתחום מסוים, ייתכן ותעסקו בעיסוק מתחום קרוב אך לא זהה. לא זו בלבד אלא שבחירת לימודים לתואר הראשון היא במקרים רבים רק ראשית הדרך. בוגרי תואר ראשון ממשיכים כיום ללימודי המשך לתואר שני או ללימודי תעודה שנלמדים במוסדות כמו מכללות או אוניברסיטאות.
קצת על איסוף מידע
גם מכללות וגם אוניברסיטאות מציעות יום פתוח שבו ניתן לקבל מידע לגבי חוגי הלימוד במוסד. בנוסף, ניתן לערוך באוניברסיטאות, מכללות ובכל מוסד אקדמי ביקור להתרשמות ולקבל יעוץ אקדמי. רשת האינטרנט מלאה במידע שגם בו כדאי להיעזר. בנוסף, לרובנו חברים, מכרים וקרובי משפחה בוגרי מוסד אקדמי כזה או אחר וגם הם יכולים להוסיף לנו מידע. בכל מקרה לפני שתבחרו היכן ללמוד כדאי לאסוף כמה שיותר מידע.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה